perjantai 14. lokakuuta 2011

Kanaa italialaisen metsästäjän rouvan tapaan

Elikkäs siis kyseessä on pollo alla cacciatora. Ohje on Hullujen päivien heräteostoskirjasta eli Jamie Oliverin Jamie's Italy-teoksesta. Herra kirjoittaja on jatkuvan tv-näkyvyytensä takia alkanut jo vähän ärsyttää, mutta kivoja reseptejä hän kuitenkin kirjoissaan/ohjelmissaan tarjoilee. Tässä ensiotos tästä teoksesta.

Sen verran resepti muuttui, että kanan määrä skaalautui vähän alas päin. Syitä oli kaksi. Ensinnäkin pakastimessa oli taas Kukonharjan vähän luonnonmukaisemmin kasvatettua kanan rintaa ja sitä oli vähän reilut 1,3 kg pakkauksessa. Toiseksi mielestäni 2 kg lihaa on aika paljon neljään annokseen. Siis tällaiselle istumatyöläiselle... Kun en ole metsästäjä... Eikä rouva edes tehnyt tätä ruokaa.

Minä muuten nykyään merkitsen kaikki vähähiilihydraattisena valmistettavissa olevat ruoat asianmukaisella tunnisteella. Tässä ruoassa on hiilihydraattien suhteen kaksi vaihtoehtoista polkua. Alkuperäisen ohjeen mukaan kanat nimittäin pyöritellään vehnäjauhoissa ennen paistamista. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, joskin jauhoilla on pieni suurustava vaikutus. Siksi tuossa ainelistassa siis jauhot ovat suluissa.

n. 1,3 kg kanaa (esim. rintaa)
suolaa ja mustapippuria
6 laakerinlehteä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
3 valkosipulin kynttä
1/2 pulloa chiantia
(ripaus vehnäjauhoja)
oliiviöljyä
4 anjovisfilettä
kourallinen oliiveja, kivet poistettuna
2 x 400 g tölkkiä kirsikkatomaatteja

Ensin laitetaan kanat marinoitumaan. Tämän voit tehdä jo edellisenä päivänä, mutta hätäisemmällä aikataululla tunti riittää. Mausta kanat pinnalta suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla. Murskaa yksi valkosipulin kynsi ja lisää se,  laakerinlehdet, rosmariini, kanat ja viini kulhoon. Laita marinoitumaan jääkaappiin. Vähintään tunti marinoitumisaikaa tarvitaan, mieluusti yön yli.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Lämmitä oliiviöljy uunin ketävässä kasarissa. Pyörittele kanat kevyesti jauhoissa (älä jauhota, jos haluat pärjäillä ilman hiilihydraatteja). Paista kanoihin väri pintaan ja poista ne kasarista. Viipaloi  loput kaksi valkosipulin kynttä ja lisää ne pannulle. Ruskista hetki ja lisää sitten anjovikset, oliivit ja säilyketomaatit. Alkuperäinen ohje kehotti käyttämään säilöttyjä luumutomaatteja, mutta niitä ei ollut kaupassa. Sen sijaan Muttilla oli purkissa kirsikkatomaatteja. Muttin purkista se maku löytyy.

Kiehauta ainekset ja lisää sitten kana ja marinointiliemi kasariin. Lämmitä kiehuvaksi, laita kansi päälle ja tyrkkää uuniin 1 1/2 tunniksi. Kuori rasva pinnalta, hämmennä ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Poista rosmariini ja selmat elikkäs laakerin lehdet. Tarjoile salaatin kanssa.

Ohje siis suosittelee viiniksi pataan chiantia. Tomaatti ei ole erityisen helppo kaveri viinille, joten kannattaa ihan suosiolla pysyä tässä suosituksessa. Koska pataan viinistä menee vain kolmannes, jää mehua vielä hyvin ruoan kanssa nautittavaksi. Lasillinen punaviiniähän käy hyvin ruokajuomaksi, onhan siinä hiilihydraatteja vähemmän kuin maidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...