sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Halloweenleivoksia

Vaimoke tilasi töihin Halloween-juhlistuksiin jotain leivonnaista. Siis mahtava tilaisuus leipoa jotain makeaa, jota ei tarvitse itse syödä! Voin siis päästä vähän toteuttamaan itseäni ja silti pitää kiinni vähähiilihydraattisuudesta. Sehän sopii.

Lainasin ohjeen Kinuskikissalta. Ohje kuulosti kivalta ja helpolta. Pohja on aikalailla perus mokkapalahommeli ja sitten siihen levitetään päälle lakritsiseos. Koristeeksi hassun muotoista marsipaania. Muotit kävin hakemassa Herttoniemestä Bake & Partyn putiikista. Jos leivontatarviketta etsit, sieltä löytyy. Nettikauppakin heillä taitaa olla.

Parhaat yksilöt leivoksista lähtivät siis vaimokkeen mukana töihin. Jäljelle jääneitä käytin tuossa ylhäällä olevaan kuvaan. Minun työkaverini joutuivat kärsimään niistä.

Sen verran muokkasin ohjetta, että vaihdoin Kinuskikissan usein käyttämät Kick-patukat Malacon Must Dark Shotseihin. Siis vähän salmiakkia mukaan. Idea tuli alkuperäisen ohjeen kommenteista, eli en tästäkään voi kunniaa itselleni ottaa.

pohja
300 g suolatonta voita
2 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon myös munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne koko ajan sekoittaen vuoroin maidon kanssa taikinaa. Kaada uunipannulle ja paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.

kuorrute
4 pussia (á 70 g) Malaco Must Dark Shots-karkkeja
2 dl kermaa

Laita kuorrutteet aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä kunnes karkit ovat sulaneet. Jatka sen jälkeen keittämistä vielä 5 minuuttia. Ota pois liedeltä ja sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja laita viileään jähmettymään.

Kauli keltainen marsipaani (voit myös käyttää sokerimassaa, jonka voit värjätä keltaisella pastavärillä, kuten alkuperäisessä ohjeessa) ohueksi. Leikkaa marsipaanista muoteilla kuvioita. Leikkaa leivokset, kun kuorrute on jähmettynyt. Koristele marsipaanista leikatuilla kuvioilla.

Kuorrutteesta tuli aivan tolkuttoman tahmeaa, eikä se kovettunut valtavan hyvin. Seurauksena leivoksia ei voinut edes kuvitella pinoavansa edes leivinpaperia välissä käyttäen. Kuljettaminen kävi siis kohtalaisen haasteelliseksi ja osa veijareista vähän kärsikin kuljetuksessa. Kaikki näitä maistaneet kuitenkin olivat tyytyväisiä. Ilmeisesti nämä nyt olivat ainoat itse tehdyt tarjottavat kyseisenä kahvihetkenä. Hyvät ihmiset, ei se leipominen nyt niin vaikeaa ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...