perjantai 12. elokuuta 2011

Pikkuisen parempi pyttipannu

Nyt on taas kanttarelleja tarjolla. Suomalaisia ei näy, mutta virolaisia kylläkin. Hyviä tuntuvat olevan nekin. Tarkoituksena oli tehdä jotain liharuokaa, johon tulee kanttarelleja. Törmäsin tämmöiseen ohjeeseen Helsingin Sanomien reseptiarkistosta. Kokeilin ja tykkäsin.

1 l kanttarelleja
1 pkt pekonia (n. 120 g)
2 rkl voita
2 sipulia
8 kypsää uutta perunaa
400 g naudan sisäfileetä
suolaa ja pippuria
2 dl kuohukermaa
persiljaa hienonnettuna
4 kananmunan keltuaista

Paista kanttarelleja pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja siirrä pois pannulta odottamaan. Paista pekoni rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Kuutioi sipuli, perunat ja sisäfile.

Paista sipulit voissa kullanruskeiksi. Lisää perunat ja jatka paistamista kunnes perunatkin saavat väriä. Siirrä pois pannulta. Paista lihakuutioihin pienissä erissä ruskea pinta, mutta älä kypsennä liikaa. Siirrä pois pannulta ja pidä lämpiminä.

Laita perunat ja sipulit takaisin pannulle. Lisää sienet sekä kerma ja keitä kokoon. Lisää lopuksi lihapalat. Koristele pekonisiivuilla ja silputulla persiljalla. Laita tarjolle ja lisää kunkin annoksen päälle keltuainen puolikkaassa munankuoressa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...