keskiviikko 10. elokuuta 2011

Pastaa kermaisessa sienikastikkeessa

Tämmöinen mukava pastaohje löytyi pienestä italialaisia reseptejä sisältävästä keittokirjasta. Ohjeessa ei ole lihaa, mutta koemaistelun perusteella veikkaisin esim. suikaloidun italialaisen salamin sopivan tähän hyvin.

Tämä ohje tarjoaa myös hyvän tekosyyn ostaa pullollinen portviiniä, joka on hyvää näin kesälläkin. Varsinkin jos sattuu harrastamaan sikarin polttelua, mihin portviini on mitä mainioin kyytipoika (älköön kukaan aloittako tupakointia, tupakka tappaa!). Vähemmän savuisille portviini käy hyvin suklaisen jälkiruoan kaveriksi. Naminami.

Alkosta saa keittiötarkoituksiin paremmin sopivassa pienemmässä pullokoossa esim. Taylorin LBV-portia, joka on ihan kelpo. Toimii myös juotavaksi, joskaan ei ole ihan yhtä hyvä kuin taivaallinen saman valmistajan 10-vuotias tawny. Ai jai, tulee ihan joulua ja juustotarjotinta ikävä, kun vain ajatteleekin Taylorin tawnya.

4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
6 viipaloitua salottisipulia
400 g viipaloituja sieniä (esin. herkkusieniä)
suolaa ja pippuria
1 tl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl portviiniä
115 g aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuina
350 g pennepastaa
2 rkl silputtua lehtipersiljaa

Sulata voi öljyn kanssa pannulla. Kuullota sipulia rasvassa, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sienet ja kuumenna miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauhot ja hämmennä minuutin ajan.

Ota pannu hetkeksi pois kuumalta levyltä. Lisää hämmennellen sekaan kerma ja portviini. Nosta takaisin liedelle. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Lämmitä sekoitellen noin 8 minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kastikkeen joukkoon. Ripottele päälle silputtu persilja ja tarjoile heti.

Lehtipersilja ei muuten pienen kokeilun perusteella ole niitä yrttejä, jotka kestävät hyvin pakastamista. Jouduin joskus ostamaan rasiallisen lehtipersiljaa, kun ruukkumalleja ei kaupassa ollut. Rasiassa yrttiä oli aivan liikaa, onnistuin käyttämään vain murto-osan. Päätin kokeilla lopun pakastamista. Valitettavasti sulatuksen jälkeen totesin maun muuttuneen varsin ikäväksi. En suosittele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...