torstai 11. elokuuta 2011

Nizzan salaatti savulohella

Kylläpäs nyt S-Ryhmän kauppojen asiakaslehti Yhteishyvän ruokaohjeet osaavat yllättää positiivisesti. Tilasin ohjeet rss-feedinä suoraan Google Readeriin ja tämmöinen sieltä eräänä päivänä sattui silmään. Piti kokeilla. Toimi kyllä, vaikka vaihdoinkin kylmäsavulohen lämminsavustettuun versioon.

200 g vihreitä papuja paloina (pakaste)
200 g savulohta
4 keitettyä perunaa
1 ruukku jääsalaattia
4 tomaattia
1 punasipuli
1/4 kurkkua
10 mustaa oliivia
3 keitettyä kananmunaa

kastike
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl dijoninsinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Oliiveina käytin kalamataoliiveja, jotka näkyivät olevan ainakin lähi-Prisman valikoimista ainoita värjäämättömiä. Ostin tietenkin myös oliivit kivineen, koska teollinen kiven poisto tekee pahaa oliiville. Kivien poisto toki on vähän työlästä, mutta ehdottomasti sen arvoista.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Keitä papuja vähässä vedessä, valuta ja sekoita joukkoon vähän salaatinkastiketta. Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi myös tomaatit, leikkaa sipuli renkaiksi ja pilko kurkku.

Kasaa salaatti tarjoiluastiaan. Laita pohjalle salaatinlehdet ja kippaa päälle pavut, perunat, tomaatit, sipuli ja kurkku. Lisää koko komeuden kruunuksi kala, munanlohkot ja oliivit. Kaada päälle loput kastikkeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...