maanantai 8. elokuuta 2011

Amerikkalaisia pannukakkuja

New Yorkin reissulla tuli maisteltua amerikkalaisia pannukakkuja vaahterasiirapin kanssa. En kyllä nyt ihan varma ole, että onko tämä hyvää aamiaisella, mutta esim. jälkiruokana toimii kyllä. Etsiskelin ohjetta ja löysin hyvän kuuloisen Bake & Party-putiikin sivuilta.

Käytännössä totesin, että maitoa pitää kyllä olla yli 2 dl, vaikka alkuperäisessä ohjeessa muuta väitetäänkin. Taikina leviää pannulle paljon helpommin, kun se ei ole liian paksu.

1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/4 dl maitoa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Sekoita aineet ja paista voissa kuumalla pannulla. Käytin pinnoitettua pannua, mutta onnistunee kyllä ihan valurautaisellakin. Kun taikina on sopivan paksua, leviää se pannulle tasaisesti kaadettuna ympyrän muotoon. Itse pidän n. 10 cm halkaisijaltaan olevista pannareista. Tämä näkyi olevan sopiva kokoluokka myös Nykin päässä. Pannuhan toki on isompi, mutta taikinaa ei tarvitse kaataa koko pannun täydeltä.

Tällä ohjeella pannareista tulee sopivan kohonneita ja pehmeitä. Ne suorastaan imevät vaahterasiirapin sisäänsä. Siirapilla kyllästettyinä näistä saakin vallan mahtavia kaloripommeja. Sopivat siis hyvin Nykin reissulla noudattamaani Fatkinsin diettiin (paljon rasvaa ja proteiineja sekä erityisen paljon nopeita hiilareita). Järkevä ihminen ei siis nauti näitä ihan joka päivä.

Kuvassa pannukakun kaverina on kotitekoista mansikkajäätelöä, jonka pyöräytin, kun vielä näkyi kotimaista mansikkaa myynnissä olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...