lauantai 7. toukokuuta 2011

Savulohi-rucolapasta

Savulohi on hyvää, tahtoo sitä. Pasta valmistuu nopeasti, sitä malttaa odottaa vaikka olisikin jo nälkä. Tässä speksit, pikainen googletus ja ohje olikin hanskassa. Kyllä on elämä nykyään helppoa.

Vaimokkeelle tuli aiemmin hankittua megaturhake eli uusi iPad, jota itse käytän keittokirjana. Laite on kyllä hinta-laatusuhteeltaan ihan hirveä, mutta sillä on kohtalaisen kätevä surffata netissä (blogin kirjoittamiseen se onkin täysin kelvoton kehnon virtuaalinäppäimistönsä vuoksi) ja lisäksi se sopii nätisti keittokirjatelineeseen. Tässä miniläppärissä on aina näppäimistö tiellä ja muutenkin kaikenlaisille läikyttelyille ja muille tuhoille alttiina.

Mutta sitten asiaan, eli resepti peliin. Ohje löytyi siis täältä ja on tässä taas kerran lähes sellaisenaan. Alkuperäisessä ohjeessa oli tuorepastaa, mutta korvasin sen nyt ihan perinteisellä kuivapastalla. Kaupan "tuorepasta" kun nyt vain on vähän kökköä. Jos viitsit tehdä tuorepastan itse, niin sittenhän se sopii tähän mainiosti.

250 g pastaa, esim penneä
vettä ja suolaa
2 dl kermaa
250 g savulohta
1 ruukku rucolaa
3 rkl silputtua tilliä
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
parmesaanijuustoa raastettuna

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Pilko rucola ja hienonna tilli. Kuumenna kerma pannulla, lisää kala, rucola ja tilli. Kiehauta ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla sekä tarvittaessa suolalla. Lisää joukkoon valutettu pasta ja sekoita hyvin. Tarjoa. Laita oheen tarjolle parmesaaniraastetta, jota kukin ruokailija voi lisätä ruoan päälle makunsa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...