sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Surf'n'turf-salaatti jättikatkaravun pyrstöillä ja karamellisoidulla pekonilla

Jamie Oliverin kirjan Jamie's America salaatti, jossa oli karamellisoitua pekonia on vaivannut minua siitä asti, kun ohjeen satuin kirjastosta lainaamastani kirjasta lukemaan. Kun nyt Stockmannin Hulluilta päiviltä vielä satuin ostamaan luomu-jättikatkaravun pyrstöjä, päätin yhdistää nämä kaksi kivasti. Eihän tämä nyt mikään perinteinen surf'n'turf ole, mutta hällä väliä. Oikein maukas salaattilounas lauantaipäiväksi tästä syntyi.

12 jättikatkaravun pyrstöä
12 siivua pekonia
1 valkosipulin kyns
3 viipaletta vaaleaa leipää kuutioina tai paloina
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
2 1/2 tl hunajaa
1 klementiinin mehu
3 ruukkua salaattia (esim. rucola &  jääsalaatti & romaine)
1/2 kurkku pieninä paloina
1 dl saksanpähkinöitä

Paista aluksi katkaravut pannulla oliiviöljyssä. Laita lautaselle ja peitä foliolla, jos haluat pitää ne lämpiminä. Pyyhi ylimääräiset öljyt pannulta talouspaperilla.

Paista pekonit kevyesti pannulla, ei ihan rapsakoiksi asti. Siirrä pekonit lautaselle, riko valkosipulin kynsi ja laita se pannulle. Jos pekonista ei irronnut tarpeeksi rasvaa paistamiseen, voit lurauttaa pannulle vähän oliiviöljyä. Lisää lämpöä ja laita leipäkuutiot pannulle. Mausta mustapippurilla. Paista leipäkuutiot rapeiksi pekonin rasvassa. Siirrä leipäkuutiot lautaselle ja pyyhi pannu puhtaaksi.

Laita pekonit takaisin pannulle hunajan ja klementiinin mehun kanssa. Sekoittele, kunnes hunaja tarttuu pekoniin. Kun pekonit ovat kauniisti karamellisoituneita, nosta ne varovasti öljytylle lautaselle jäähtymään. Tässä vaiheessa pekoniviipaleita voi taivutella hauskoihin asentoihin, ne jähmettyvät ja pitävät jäähdyttyään muotonsa. Kasaa salaatti lautasille tai tarjoilukulhoon ja tarjoile.

Jamiella oli salaatille myös kiva kastike, mutta itse tyydyin lorauttamaan päälle vähän oliiviöljyä ja balsamicoa. Minä nyt en vain ole salaatinkastikkeiden ystävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...