keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Satay-tyyppinen kana

Taannoin satuin kaupassa törmäämään Urtekramin luomumaapähkinävoihin. En ollut koskaan maapähkinävoita edes maistanut, joten päätin purkillisen tuota ostaa, kun oli luomua, eikä sisältänyt mitään lisäaineita eikä muutakaan ylimääräistä.

Purkki ehti sitten kaapissa hengailla aikansa, kun en keksinyt sille mitään käyttöä. Lopulta oli pakko jotain keksiä, ettei mene ostos hukkaan. Mitäpä siis maapähkinäistä voisi ihminen tahtoa syödä? No, esimerkiksi sataykastike on maapähkinäistä ja hyvää. Reseptiä etsimään siis. Onneksi netistä löytyy, tällä kertaa Tyler Florencen arkistosta.

Alkuperäisessä ohjeessa kastiketta käytettiin dippaamiseen, mutta minä halusin ihan vain soossin kanasuikaleille. Joitain aineita piti vaihtaa, koska ihan kaikkea ei ollut samassa muodossa kaapissa saatavilla. Ohje tuskin on tässä muodossaan erityisen thaimaalainen, mutta sellaiseksi sitä nyt silti luokittelen.

kastike
2 1/2 dl maapähkinävoita
1/2 dl soijakastiketta
1 kuivattu pieni chili hienonnettuna
2 rkl fariinisokeria
2 limen mehu
1 1/2 dl vettä

3-4 kanan rintafilettä suikaleiksi leikattuna
1 tölkki ananaspaloja
1 ruukku korianteria silputtuna

Sekoita kastikeaineet keskenään kulhossa. Ruskista kanasuikaleet pannulla ja kaada kastike sekaan. Lisää joukkoon ananas ja anna hautua, kunnes kana on kypsää. Lisää joukkoon silputtu korianteri ja tarjoa hyvän jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...