sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Saltimbocca alla romana broilerista

Tämä ohje sattui silmään Tallink-Siljan lehdestä. Ihan kelvollista sapuskaahan tämäkin on. Kohtalaisen nopeana valmistaa tämä on ihan hyvä arkiruoka.

4 broilerin rintafilettä
1 dl vehnäjauhoja
80 g parmankinkkua
1/2 ruukkua tuoretta salviaa
3 rkl voita
1 1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl vettä
suolaa ja valkopippuria myllystä

Leivitä rintafileet jauhoissa. Laita jokaisen fileen päälle siivu kinkkua sekä muutama salvian lehti. Kiinnitä kinkku ja lehdykät fileeseen cocktailtikulla. Sulata voi pannussa ja paista fileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta paljaalta puolelta suolalla ja valkopippurilla.

Kaada pannulle joukkoon valkoviini ja kiehauta hetki. Nosta kanat pois pannulta ja peitä ne foliolla. Kaada pannulle vesi ja loppu salvia silputtuna. Keitä muutaman minuutin ajan.

Jouduin itse tekemään kastikkeesta sovitetun version, koska valkoviini oli unohtunut Alkon hyllylle. Lorautin pannulle reilusti kermaa ja keittelin sitä hetkisen. Tuntui toimivan tällaisenakin versiona.

Alkuperäisessä ohjeessa ehdotettiin annoksen kumppaniksi rosmariiniperunoita sekä uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja. Kuulostaa erinomaiselta, mutta siitä huolimatta itse valmistin tällä kertaa lisukkeeksi perunamuusia, jonka maustoin tryffeliöljyllä. Suosittelen, käy ja kukkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...