tiistai 23. marraskuuta 2010

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Aiemmin tänä vuonna oli Stockmannilla kanta-asiakastarjouksena vadelma-valkosuklaajuustokakkua, joka oli erinomaisen hyvää. En ostanut sitä kuin yhden kerran, mutta sen maku jäi vahvasti mieleen. Samoin jäi mieleen into kokeilla jotain vastaavaa itsekin. Yhtä ohjetta jo ehdinkin kokeilemaan, mutta se ei toiminut. Tai siis lopputulos oli erinomaisen hyvää, mutta ei kuitenkaan oikeanlaista. Kokeilemani oli liivatteella hyydytetty juustokakku. Siispä tällä kertaa laitankin kakun uuniin.

Täysin sopivaa valmista ohjetta en löytänyt, joten lähdin liikkeelle valkosuklaajuustokakun ohjeella, johon sitten vain lisäsin vadelmia. Valkosuklaajuustokakun ohje on napattu Limepippuri-blogista. Alkuperäisessä ohjeessa pohjaan käytettiin dominokeksejä, mutta minä tyydyin perinteiseen digestivekeksipohjaan.

pohja
10 digestivekeksiä
1/2 dl sulatettua rasvaa

täyte
300 g valkosuklaata
600 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 keltuaista
1 muna
200 g vadelmia
2 rkl tomusokeria

Murenna keksit, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele keksiseos vuokaan tasaiseksi pohjaksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita sulaneen suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita keltuaiset ja muna erillisessä astiassa ja lisää seos suklaaseokseen. Kaada puolet seoksesta vuokaan.

Sekoita vadelmat ja tomusokeri kulhossa ja levitä seos tasaisesti vuokaan. Levitä vielä lopuksi vadelmakerroksen päälle toinen puoli suklaaseoksesta. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

Oma 26 cm irtopohjavuokani tuotti vähän odotuksiini nähden turhan matalan kakun. Kakun maku sen sijaan täytti odotukseni. Mahdollisesti seuraavaa kertaa silmällä pitäen täytyy käydä ostamassa halkaisijaltaan pienempi irtopohjavuoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...