keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Rosmariini-perunarieskat

Tämä ohje on Koti ja keittiö-lehden numerosta 10/2010. Sovitin ohjeen kaapista löytyneisiin jauholaatuihin. Taikinasta tulee noin 10-12 rieskaa.

1/2 l notkeaa perunasosetta
1 tl suolaa
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl spelttijauhoja
1-2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. emmental)
päälle tuoretta rosmariinia
voita

Sekoita perunasose ja suola. Lisää joukkoon munat yksitellen. Lisää jauhot, mausteet ja juustoraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin pellille leivinpaperille pyöreitä ohuita rieskoja. Neljä rieskaa/pelti on sopiva määrä. Painele rieskojen päälle rosmariinia ja pistele reikiä harukalla.

Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes rieskat saavat vähän väriä. Laita pieni nokare voita juuri uunista tulleille rieskoille ja anna sen sulaa ja levitä rieskan päälle. Nauti vielä vähän lämpimänä. Toimii myös jäähdyttyään välipalana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...