keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kanatikka

Tämä ohje on lähtöisin kirjasta Intian makuja. Tein tähänkin pieniä muutoksia, jotta se sopisi paremmin käytössä oleviin raaka-aineisiin sekä välineistöön. Alkuperäinen ruoka olisi pitänyt valmistaa grillissä, mutta se on nyt vähän poissa laskuista tähän aikaan vuodesta.

marinadi
1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl inkivääritahnaa
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
1,75 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl rouhittua korianteria
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
1/4 tl raastettua sitruunankuorta

2 broilerin rintaleikettä
tuoretta korianteria

Tee ensin marinadi. Mittaa mausteet ja valkosipuli kulhoon ja lisää jogurtti, korianteri, suola, sitruunan mehu ja raastettu kuori.

Tee kolme ristikkäisviiltoa jokaiseen rintaleikkeeseen ja pyörittele leikkeet hyvin marinadissa. Jätä kanat marinadin sekaan kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna marinoitua jonkin aikaa (pitkä marinointiaika ei tosin ole merkittävästi parempi kuin lyhytkään, kuten kirjassa Kemiaa keittiössä kerrotaan).

Jos haluat kanaan maukkaan paistopinnan, ota paistinpannu ja lämmitä siinä tilkka öljyä. Erinomainen vaihtoehto on myös parilapannu. Paista kana nopeasti joka puolelta.Voit myös jättää pannuvaiheen väliin kokonaan ja siirtyä suoraan uuniin.

Laita kanat 200-asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi. Nosta kypsät broilerinleikkeet vadille ja koristele tuoreella korianterilla. Voit tarjota kanatikan kanssa vaikkapa pähkinäistä riisipilahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...